Criminaliteitspreventie & Veiligheid | Protection should be natural
Criminaliteitspreventie & Veiligheid | Independent Consultants
Criminaliteitspreventie & Veiligheid | Customer-oriented professionals
Over ons
Over ons

Cocoon risk management verzorgt al 15 jaar praktische oplossingen op het gebied van Safety, Security & Design. Wij denken mee, inventariseren uw risico’s en voorzien u van professioneel onderbouwd advies op maat van ervaren specialisten. Zowel nationaal als internationaal werkt Cocoon voor overheden, commerciële organisaties en non-profit organisaties . Net zoals het werkveld, zijn onze professionals continu in ontwikkeling. Door trainingen en opleidingen blijven we up-to-date met regelgeving en nieuwe risico’s.

Slogan
Protection should be natural
Onafhankelijk advies
Onafhankelijk advies

Cocoon levert onafhankelijk en open advies bij al uw vraagstukken over beveiliging, brandveiligheid, arbo en milieu. Daarnaast voeren wij onderzoeken uit, begeleiden vergunningstrajecten, verzorgen opleidingen en detacheren specialisten.  Met enthousiasme en passie gaan onze onafhankelijke adviseurs graag met u in gesprek over uw veiligheidsvraagstuk.

Bij grotere opdrachten waar meerdere specialisten aan werken wordt een projectteam gevormd, waar mogelijk met uw eigen medewerkers.

Cocoon heeft zich gespecialiseerd in Security by Design; criminaliteitspreventie door stedenbouwkundig, bouwkundig ontwerp.  Interessant voor zowel de eigenaar als de gebruiker van een gebouw of gebied. Een methodische aanpak met een bewezen economisch belang voor alle partijen.

 

Onze visie op veiligheid

Veiligheidsmaatregelen moeten karakteristiek zijn voor uw organisatie en als vanzelfsprekend worden ervaren. Hierdoor wordt het gevoel van veiligheid automatisch bevorderd en zal de bereidwilligheid om zich aan maatregelen te conformeren toenemen.

Onze visie op veiligheid richt zich dus vooral op het tot stand brengen van een natuurlijke vorm van veiligheid. Want de effectiviteit van risicobeperkende maatregelen hangt samen met de bereidwilligheid van medewerkers en bezoekers om ze uit te voeren.

Security by Design

Voor Proteion schreef Rob van Dijk de visie op veiligheid. Gedragsbeïnvloeding door gebruik te maken van onder andere CPTED en innovatie zijn de ‘back bone’ van het document.

Bekijk Casus
Security by Design

Ook voor het gebouw van Estia Danone, onderdeel van een nieuwe fabriek voor babymelk, vervaardigde onze veiligheidsadviseur een BREEAM MAN 8 preventierapport.

Bekijk Casus
Security by Design

Voor de van Mossel showroom te Amersfoort vervaardigde wij een BREEAM MAN 8 preventierapport. Resultaat: lagere bouwkosten en een nog hoger beveiligingsniveau.

Bekijk Casus